İcra Haciz
Sakarya’nın Kocaali İlçesi’ne bağlı 7 köyde oturanların kredi borçlarını ödeyememesi üzerine 70 ev, arsa ve fındıklık bir banka tarafından, ilan verilerek satışa çıkarıldı. İcradan satılık varlıkların listesi ise tüm bankaların sitesinde yer alıyor. Hemen hemen tüm bankalarda yüzbinlerce dönümlük tarlanın da icradan satılık olduğu görüldü.
Sakarya’ya bağlı Kocaali İlçesi yanı sıra, Ferizli, Geyve, Hendek ve Taraklı'da çiftçilerin banka ile sorun yaşadıkları kredi borcunu ödeyemeyen çok sayıda köylünün tarla, bahçe ve evi icradan satışa çıkarılmış durumda. Sakarya’nın yarısının bankalarda icralık olduğu belirtiliyor.

Köylüler Borçların yapılandırması için banka ile masaya oturmak istediklerini ancak bankaların ağır şartlar öne sürdüklerini ifade ediyor. Köylülerin birbirlerine kefil olduğu ve bu durumun köylüler arasında soruna yol açtığını ifade ediliyor.

Adapazarı Emlakçılar Odası Başkanı Selçuk Başak, Sakarya’daki özel ve kamu bankalarda icra sayısıyla ilgili ellerinde bilgi olmadığını söyleyen Başak, "Sakarya’da icra dairelerinde bu yıl içerisinde açılmış 75 bin icra dosyası bulunuyor. Toplam icra dosyası sayısı ise 300 bin civarında" dedi.

Sakarya’nın yanı sıra Ordu da da benzer bir sorunu yaşandığı ortaya çıkmıştı.
Ordu´da çeşitli bankalardan kredi kullanan köylüler, borçlarını ödeyemeyince haciz kabusuyla karşı karşıya kaldı. Ordu Merkez ve ilçelerinde özel bankalardan kredi kullanan ve bu kredi borcunu ödeyemeyen çok sayıda köylünün tarla, bahçe ve evi icradan satışa çıkarılıyor.

1 Yorumlar

Sitede yer alan yorumlar site ziyaretçilerinin kişisel görüşleridir. Hukuki tüm sorumluluk yorumlayana aittir.

  1. iyi işte israilde gelir alır bu yerleri bir devlette burda kurarlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sitede yer alan yorumlar site ziyaretçilerinin kişisel görüşleridir. Hukuki tüm sorumluluk yorumlayana aittir.